به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین رضا حبیبی امروز در آیین رونمایی از کتب تألیفی و تدوینی جامعه الزهرا علیهاالسلام که در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: فعالیتهای دفتر تدوین متون و منابع درسی جامعهالزهرا علیهاالسلام را میتوان در سه محور کلی دسته بندی کرد که اولین کار، راه اندازی هشت گروههای تدوین بود.
وی، تألیف و تدوین کتابهای درسی را از جمله فعالیتهای این دفتر برشمرد و ادامه داد: طراحی و اجرای دورههای تربیت کارشناسان تدوینگر متون درسی از دیگر فعالیتهای این دفتر است که تا کنون دو کارگاه تخصصی تربیت تدوینگر ویژه طلاب سطح سه و چهار جامعه الزهرا علیهاالسلام برگزار شده است.
مسئول دفتر تدوین متون و منابع درسی جامعهالزهرا علیهاالسلام افزود: راه اندازی دفتر تدوین یکی از کارهایی بود که در ابتدای کار انجام شد، سپس ایده تدوین گروههای عملی شکل گرفت و از اساتید دعوت شد تا گروههای علمی تدوین، شکل بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین حبیبی یادآور شد: ما گروههای آموزشی و پژوهشی داریم، اما تشکیل گروههای علمی تدوین به صورت جداگانه راه اندازی شده است و هشت گروه علمی تدوین در رشتههای تفسیر و علوم قرآن، فلسفه، تاریخ، فقه و اصول، اخلاق و تربیت، ادبیات عرب، کلام اسلامی و مطالعات زنان فعال هستند.
وی تصریح کرد: ترکیب گروه علمی تدوین، ترکیب ویژه ای است و علاوه بر مدیر، دبیر و اعضا، دو نفر از فارغ التحصیلان دوره تربیت تدوینگر حضور دارند، فرایند فنی و تخصصی تدوین را نظارت میکنند و در صورت توافق، عهده دار تدوین متون تخصصی میشوند.
مسئول دفتر تدوین متون و منابع درسی جامعهالزهرا علیهاالسلام بیان داشت: کارشناسان تدوینگر به ما کمک کردند که آثار تألیفی که در گروهها صورت گرفته بود، تدوین کنند و تدوین آثاری چون کتاب اخلاق و آداب تعلیم و تعلم، کتاب درآمدی بر علم اخلاق، درسنامه آیات الاحکام، کتاب زن و خانواده در قرآن و کتاب زن در ادیان توسط یکی از کارشناسان دوره انجام شده است.
حجتالاسلام والمسلمین حبیبی در ادامه عنوان کرد: یکی از مشکلات مؤلفان این است که دوره مراحل تدوینگری را طی نکردند و آثار خود را به کارشناسی میدادند که در نهایت ممکن بود که خروجی کار به لحاظ محتوا آسیب ببیند و گاهی خود مؤلفان نسبت به این موضوع معترض بودند.
وی اظهار داشت: ما پس از آسیب شناسی، مطالعه و مشورت با اساتید صاحبنظر، الگویی را طراحی و اجرا کردیم که طی آن، فراگیرانی را که ارشد رشته تخصصی را دارند و علاقه مند به ورود تخصصی در عرصه تدوین هستند، شناسایی و در دوره تربیت تدوینگر که به مدت دو ترم برگزار میشود، ثبت نام کنیم.
مسئول دفتر تدوین متون و منابع درسی جامعهالزهرا علیهاالسلام تصریح کرد: به طور کلی دو دوره کارگاهی تربیت تدوینگر متون درسی به صورت مجزا در سطح سه و چهار در جامعه الزهرا علیهاالسلام برگزار شد که طی آن، ۳۰ نفر از بانوان طلبه سطح سه و چهار در این دوره شرکت کردند و موفق به گذراندن این دوره شدند.
حجتالاسلام والمسلمین حبیبی بیان داشت: خروجی این دوره که در دو ترم برگزار شد، ۳۱ کتاب تدوینی شامل تدوین ۱۵ جلد کتاب در گروه سطح سه و تدوین ۱۶ جلد کتاب در گروه سطح چهار بود.
وی اضافه کرد: چاپ ۲۳ مقاله در دو جلد و ارزیابی بیش از ۱۵ جلد کتاب تدوین شده از دیگر فعالیتهای انجام شده توسط شرکت کنندگان این دوره بود.
مسئول دفتر تدوین متون و منابع درسی جامعهالزهرا علیهاالسلام عنوان کرد: هم اکنون ۲۲ جلد کتاب در مراحل تألیف، تدوین و ارزیابی هستند.
حجتالاسلام والمسلمین حبیبی در پایان از مدیریت جامعه الزهرا علیهاالسلام و همچنین معاونت آموزشی تربیتی و معاونت پژوهش این مؤسسه علمی حوزوی به جهت همکاری در این مسیر قدردانی کرد.
انتهای پیام ۳۱۳/۱۷